Arbetshelgen 13 - 14 juni

Ett glatt gäng hade samlats på Lomviksgården för att ställa i ordning inför sommaren. Vi började fredagskvällen med lite bildvisning. På lördagen satte vi igång med jobbet. I stora huset satte Sigurd, Pål och Ove tillbaka köksskåpen och diverse andra möbler. Stor vikt lades ned på att klura ut var allt hade stått innan, med ledning av färger och märken tror vi attt allt kom på sin rätta plats. Golven sopades och skurades. Vi skurade dom 3 gånger innan det såg rent ut. Hett vatten fick vi genom att elda i pannmuren nere vid sjön. Väggar och skåp gjordes rena. På eftermiddagen kom Britt  och hon och Pål tvättade alla fönstren. Huset blev riktigt fint.

PerArne hade med sig sin grävmaskin för han hade haft ett jobb häruppe. Med Erik som pinnpojke lades det kabel, vattenledning och det trasiga avloppet byttes ut. Fantastiskt va mycket man kan göra med en liten grävmaskin. Tvättstugan i källaren revs ut och man gjored hål i golvet för att förbereda för dusch- och toarummet som skall bli här.

Sigurd fixade middag och vi hade det trevligt på kvällen.

Aage kom och gjorde i ordning flaggstängerna som vi skall ha ute vid vägen. Kälkar tjärades och lyran på ladugården fick sig en omgång. Vi städade på gården och allt skrot blev bortforslat. Hela helgen hade vi tur med vädret, lite regn var det men inte så mycket att man tog på sig regnrock. Det var kul med tanke på att det kom rapporter nerifrån Dalarna att det hade ösregnat hela helgen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna