Renoveringen sätter fart

PerArne och Erik har fyllt släpvagnen med bilmaskiner, transportband, diskbänk, spis och andra grejor som behövs. Vi skall riva ut aoch sänka källargolvet. Det vi börjar med är att riva ut den gamla vedpannan i källaren och sätter in en kamin som PerArne haft med sig. Vi måste elda så det blir lite värme i källaren. Den nya kökspannan fungerar bra och sprider värme också.

 

Erik börjar med att sätta in den nya (beg) diskbänken borte vid fönstret. Elspisen skall stå brevid vedspisen på diskbänkens gamla plats. Det blir lite omplacering i hörnet med kyl och skafferi. Städskåpet måste få en annan plats. Än en gång har vi stökat ned fullständigt! Det är lite mer att göra och sen skall det målas. Allt vi monterat in hitintills har vi köpt begagnat för att hålla kostnaderna nere.

 

I källaren håller börjar PerArne med att bila bort golvet i tvättstugan. (Där skall det bli två duschar och två toaletter). Ett jobb som kommer att ta även hela morgondagen i anspråk.

 

Pål och Lill kommer och bjuder på rakfisk något som vi svenskar aldrig prövat och vi har en gemytlig kväll.

 

Nästa dag fortsätter vi jobbet. Alla turas om att skyffla grus och sten i transportbandet och PerArne kör bilmaskinen. Det är ett tungt jobb som tar hela dagen.

 

Pål och Lill stannar en dag till. Pål tar ned alla element och Lill städar huset så nu ser det riktigt trevligt ut.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna