Gjutning av källargolv

Onsdagen den 2 december for vi upp till Lomviken för att lägga avloppsrören och gjuta klart golvet i källaren. På vägen upp hörde vi att det var  - 26 grader och kallast i Sverige just i Storbo. Det kändes inte så upplyftande då det varit + grader hemma för bara nån dag sen.

 

Vi ( Erik, Magnus och Kristina ) stannade till i Idre för att hämta armeringsmattor och annat och PerArne for upp för att börja elda. Faktiskt hade han fått upp värmen lite i huset innan vi kom.

 

PerArne började med att göra klart avloppet till diskbänken så nu äntligen har vi ett fungerande avlopp från diskbänken!

Vi andra for iväg bort efter vägen för att hämta sand att plana ut golvet. Med spett och spadar fick vi fram jättefin sand som vi skottade ner i källaren. Avloppsrör och golvbrunnar mättes in och lades på plats och sen täcktes marken med isoleringsskivor.

På kvällen stekte PerArne sill så det rykte om det. Vi avnjöt en jättegod måltid med stekt sill, lök och mandelpotatis och så hembakt tunnbröd till. "Vilken man" - Han är lika duktig med mursleven som med stekspaden!

 

Nästa dag var det dags för gjutning. Vi beställde en lastbil med grus som dom tippade utanför källarfönstret så vi kunde skotta in det i värmen. Det var fortfarande 22 grader kallt. I väntan på gruset lade vi ut armeringsmattor och slang till värmen. Det anslöt också en elekriker som kopplade in jordkabeln och monterade en jordfelsbrytare. Han tittade över installationerna och konstaterade att vi måste byta en del ledningar och centralen.

Vi tog ned två cementblandare i pannrummet och körde igång. När vi väl börjat var det bara att köra på tills det var klart och det blev en lång dag innan sista skottkärran var inkörd. Vi blandade ca 2m3 betong! Nu hade även Hanna anslutit till arbetsstyrkan och det var bra att vara en till och då hon är både målare och plattläggare bådar det gott för det fortsatta arbetet.

 

Tredje dagen hann vi med lite jobb i köket. Erik köpte nya bänkskivor som han satte dit, några skåp flyttades också. Den nya pannan  som PerArne byggt installerades och kördes igång så nu väntar vi på att betongen skall härda så att golvläggarna kan komma och lägga kakel och klinkers efter jul.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna