Tidsresa till Norge

Läs också under "Aktuellt" där Karl-Gunnar ( en av våra gäster ) berättat om upplevelsen!

 

Det var samling i Flötningen på fredag eftermiddag samtidigt som bussen från Idre skulle komma. (Det går en buss per dag).

Det var två hästekipage som skulle ta med de sex gästerna de sista kilometerna ut till Lomviksgården. De flesta kom med bil men en resenär kom från Stockholm med tåg och buss och nu skulle det bli hästskjuts de sista kilometrarna ut till Lomviksgården.

Det var milt väder och kälkarna gled bra i snön. Framme vid gården fick vi våra rum medan kuskarna tog hand om hästarna. Sedan blev det middag i gammelstugan, en gammaldags köttsoppa med klimp som smakade förträffligt. Efter kaffet visades forkörarfilmen från 2003 och resan från Falun till Röros. Mycket uppskattat var att en av våra kuskar var med i filmen. Nu kände vi oss inspirerade inför morgondagen och eftersom frukosten skulle bli halv 6 valde många att krypa till kojs.

Lördag morgon och vädret är lite varmare än vi hoppats på. Efter en tidig frukost är det dags att packa slädarna. Några lånade vargskinnspälsar för att kunna sitta och mysa på släden. En kusk har hastigt insjuknat så vi blir tre ekipage i stället för fyra. Strax efter sju beger sig foran ut på Flötningsjön i riktning mot Norge.

 

Läs mer under Aktuellt

 

Se bilder på Aktuellt  längst ned.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna