Öppningshelg

Lomviksgården är nu öppen för sommaren och vi har haft våra första gäster. Jag som inte är någon kaffedrickare har fått lära mig att koka kaffe!

Vi har fått låna några fjällkvigor  av Stig i Särna och de betar fridfullt på vallen. Ardennern Julle gör dem sällskap och vi har gjort några turer med honom.

Igår kom veden till kolmilan med en stor lastbil, det blev ganska dramatiskt för vägen var underminerad och hjulen skönk ned i ett djuprt hål. Efter lite grävande och pallning med massaveden kunde han ta sig tillbaka över hålet.

Erik har varit här och gjort klart golvet i vardagsrummet så snart kan man börja möblera. Ett gäng kakelläggare från Engerdal har varit här ock kaklat köket, nu fattas bara fogningen och spisen kan sätttas på plats.

Idag har jag skurat på pigloftet och till helgen kommer de första sovgästerna som skall bo där. 

 

Var här själv på söndagen. Hade inte förväntat mig så många besökare, med de kom i en strid ström hela dagen. Många hade anknytning hit och man får alltid lära sig något nytt. Nu fick jag veta var smedjan stått. Jätteintressant, jag har redan kollat in platsen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna