Paketering av kol

Arbetshelgen på Lomviksgården samlade nio personer.

 

På fredagen byttes och kittades de trasiga fönstren på röda huset. Alla fönstren försågs dessutom med tätningslister. PerArne hade med sig en till kamin så nu kan vintern få komma. På kvällen bjöd Rina på Spagetti Carbonara, som faktiskt betyder kolarhustruns pasta. Pål förärades en fösenad födelsedagstårta föreställande en kolmila med eldsprutande rökgaser. Det blev en sen kväll med mycket skratt och sång och några passade på att ta årets sista dopp i Flötningsjön!

 

Lördagsmorgon gick vi upp tidigt och ställde i ordning för att säcka kol. Vi hade fått låna ett såll- och paketeringsbord av kolarna i Grunuberg. Stort Tack till dom. Det blev hela 14 kubik kol! Vi packade etthundra 60-literssäckar och femtio 80-literssäckar som ställdes in i logen. Dessutom fyllde vi två kolslädar fulla. Kolet skall fraktas till Röros av våra forkörare och vägas in där så som man gjorde förr. Så hela den här prosessen med kolning har varit ett led i Vinterturen. I år gör vi turen för att hedra kolkörarna som körde kol Till Röros.

 

Söndagen ägnades åt att stänga fönsterluckor, plocka in stolpar, och städa både inne och ute. Vi hade jättefint höstväder och lite frost på morgonen.

Nyhetsarkiv

Kolmiletårta med eldsprutande rökgaser

Länkar

Senaste nyheterna

Kolet körs upp på sållbordet
Sigurd kollar lagret