Foran startar

Vinterturen startade på Lomviksgården den 9 februari.

 

Redan på söndagen kom PerArne och Rina med sina hästar. De skottade snö och började elda så huset skulle var varmt tills alla skulle komma. På tisdagen kom den ena efter den andra, det är alltid skoj att träffas igen och några hade man inte sett sen förra året. Hästar stallades in och slädar packades. Några tog med kolsäckar och StorPo hade med en släde som fylldes med kol och kopplades bakom.

Vi åt en mustig soppa i gammelhuset och Sigurd berättade om den förestående turen, tal hölls och dikter lästes. Det blev en sen kväll för somliga.

Klockan på Lomviksgården gick fortfarande på sommartid så kl. 4 började man gå upp för att stilla hästarna men blev snabbt övertalade att det var en timma kvar.

 

På morgonen efter en stadig frukost packades det sista och foran på nio hästar drog iväg över Flötningsjön i riktning mot Röros

Kommentarer

  • Hanna Hansson • 7 februari 2011 20:16:04
    Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är vi tvungna att sälja våran härliga ardenner Ramirez som vi var med och körde förra året, detta för att jag blivit sjuk och familjen måste priorieras.Kanske någon av er är intresserad eller vet någon annan lämplig köpare.
    God tur på er !
    Hälsningar Hanna och Klas i Brunnsberg.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Finn Moen » Fantastisk sommar på Lomviken:  ”Hei ! Ja, det ble solgt to oljemalerier, men ikke det som vi trodde skulle selg..”

  • Hanna Hansson » Foran startar:  ”Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är v..”

Senaste nyheterna