Föredreg av Erbjörn Henricson

Föredraget av Idre Bygdeböckers författare, Esbjörn Henricson, lockade hela 60 personer och alla fick plats i vinterstugan. Han berättade om utflyttningen från Idre och bosättningen på Lomviken. Många av åhörarna var ättlingar till GammelSalmon men även andra intresserade fanns på plats.

Vi fick ett glädjande besked från AnnSofie på Idre Hembygdsgård: Vi ska få tillbaka möbler och saker till gården! Mycket glädjande är det då de möbler vi har nu är för moderna för att passa in, men utan dem vore det ganska tomt.

 

Vi hade ganska fint väder under de sista veckorna. Solen sken för det mesta men så kom det en skur ibland. Fritiden ägnades åt att måla fönster, göra mossborstar och baka.

 

Sista helgen kom det några från föreningen och hjälpte till. Det var Stein och Hege från Hamar och Dagny från Sömådalen och Hamar. Vi har äntligen köpt en båt. Det är en gammal träbåt från Sylen. Den är väldigt lättrodd och läcker lite grann... Dagny ska ta med näten nästa gång och då ska vi bjuda arbetsfolket på fisk och römmgröt - om vi får nån fisk.

 

På söndagen åkte alla utom Kristina hem.

Kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Finn Moen » Fantastisk sommar på Lomviken:  ”Hei ! Ja, det ble solgt to oljemalerier, men ikke det som vi trodde skulle selg..”

  • Hanna Hansson » Foran startar:  ”Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är v..”

Senaste nyheterna