Milan børjar byggas

Det førsta som hænde denna veckan var att vi lade ner en ny vægtrumma uppe vid milan. Vægen hade fått ett hål vid vårfloden och nu hade vi tiggt till oss en stor trumma av Orsa Besparingsskog och jag vill rikta ett stort tack till dem. Åge Aasvang tog hit en grævmaskin och fixade det en kvæll.

 

På torsdag kvæll kom Rina och Kristina hit før att børja med milan. Det førsta som skulle gøras var att sålla stybb. Vi sållade hela dagen och byggde upp vindskydden. På fredag kvæll ansløt Marie och HansOle och på lørdagen kom Erik, Pål o PerArne, Sverrre, Ove och StorPo. Vi fick också storfræmmande av Bergkarlåskolarna Roland och Lars.

Nu børjade vi bygga rostret och tændsatsen. Erik hade fått tag på några gamla biografbænkar och byggt upp en biografsalong i gammelstugan. Så på lørdagskvællen hade vi premiærvisning av Kolkørarfilmen som Sverre Nygaard gjotrt.

 

StorPo hade med sig fem fisknæt och han och Sverre provade den nya båten. Så i framtiden kan vi leva på fisk hær tror jag.

Kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Finn Moen » Fantastisk sommar på Lomviken:  ”Hei ! Ja, det ble solgt to oljemalerier, men ikke det som vi trodde skulle selg..”

  • Hanna Hansson » Foran startar:  ”Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är v..”

Senaste nyheterna