Milan klar

Milan tändes kl 12 20 på måndagen och var klar på fredag eftermiddag! Det tog 4 dygn i år mot 8 dygn förra året.

Det var en ovanligt snäll mila, det brev inte så många hål i den som det blev förra året. Då fick vi gå runt och banka och kasta på stybb hela tiden. Vi har väl lärt oss en del och sen var stybben fetare och bättre. Milan måste alltid passas dygnet runt och nu var vi 5 - 6 stycken så vi avlöste varandra i tvåtimmarspass.

På fredagskvällen åt vi stekt sill i gammelhuset och sen blev det musik runt lägerelden. Det blev en kväll som sent ska glömmas, sång och musik kring lägerelden tills klockan var tre på natten.

På lördagen var det plöjning som stod på programmet. HansOle och Marie plöjde en bit framför fjöset. Jorden var inte vänd på länge så det gick tungt för hästen, men det var i alla fall intressant att se hur man gjorde förr.

Lördagen fortsatte med städning och några åkte hem. Ett gäng åt en gemensam middag och stannade till söndagen för lite pyssel.

 

Vi vill tacka alla som hjälp till både i stort och smått och nu ser vi redan fram mot nästa års mila.

 

Glömde att skriva att nu är Sigurds Norska kolarkoja invigd och klar!  Nu får vi se om de svenske gör en svensk kolarkoja till nästa år?

 

Den 16 - 18 september blir det rivning av milan och alla är välkomna till en trevlig arbetshelg.

Kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Finn Moen » Fantastisk sommar på Lomviken:  ”Hei ! Ja, det ble solgt to oljemalerier, men ikke det som vi trodde skulle selg..”

  • Hanna Hansson » Foran startar:  ”Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är v..”

Senaste nyheterna