Kolet paketeras

Vi hade verkligen tur med vädret då det var strålande sol båda dagarna, det finaste vädret på flera veckor. Milan hade kallnat helt under de två veckor som förflutit sen vi stängde.

 

Arbetet började på fredagen.  Man började  att skotta av stybben tills man kommer ned till granriset och därunder finns kolen. Kolet såg väldigt fint ut och det var knappt någon ved som var okolad. På fredagkvällen bjöd Sigurd på rakfisk och alla lät sig väl smaka. Vi var sju från föreningen och två gästarbetare från Trysil. Tryslingarna Erik och Per hade tillverkat en dörr till Sigurds kolarkoja och de valde att övernatta i kojan, som de fann till belåtenhet.

 

Lördagsmorgonen bjöd på frost med fyra minusgrader. Vi satte upp sållbordet och satte igång, alla jobbade intensivt och snart var vi alla svarta av sot. Arbetet flöt på bra, några skottade upp kolen i kolfat, sen tömdes kolet i skottkärran och upp på sållbordet där fyra man sållade och paketerade i säckar.  Det blev 90 små säckar och 83 stora säckar, ca 12,5 kubik kol och det var vi mycket nöjda med. Kvällen avnjöts med mat o dryck på forkörarvis.

 

Söndagen ägnades åt att städa upp på kolplatsen, ta in stängseltråd och stänga luckorna på gammelhuset. Styrelsen hade sen ett möte och planerade vinterturen.

 

 

Kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Finn Moen » Fantastisk sommar på Lomviken:  ”Hei ! Ja, det ble solgt to oljemalerier, men ikke det som vi trodde skulle selg..”

  • Hanna Hansson » Foran startar:  ”Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är v..”

Senaste nyheterna