Sommaren 2012

Jag hade inget modem med mig till Lomviken så därför kommer rapporten lite sent.

 

Sommaren började ganska lungt, det var inte så många besökare de första två veckorna. Det gjorde inte så mycket för det var ganska mycket att göra ändå. Jag städade hela gammelhuset först. Sen tog jag itu med uthusen. Det var ganska mycket gammalt hö och bös kvar i stallarna. Jag gjorde så att jag tog ut två skottkärror om dan till korna, de tyckte om att äta hö och busa omkring i böset. Nu är det rent och fint tills hästarna kommer nästa gång.

Jag lånade en gräsklippare och klippte gräset och gjorde fint. Målade klart källaren. Erik o Pål satte upp fabrikörns fina hylla med hängare i stora sovrummet.

 

Tredje helgen var det auktion och hantverksdag. Lill kom och gjorde en stor insats med våfflor, korv och kaffe. Erik och Pål och Vivi och några medlemmar till bidrog också till att det blev en succe. Vi hade mycket folk på auktionen och hantverkarna var också nöjda. Nästa år funderar vi på om vi ska ha hantverkarna flera dagar och ordna "workshops" så man kan lära sig olika hantverk. Förmodligen blir det i veckan och inte på helgen då det är stor konkurens om aktiviteter.

 

Lill stannade över nästa helg och vi skurade mattor i sjön och badade fast det var bara 15 grader. Vi fick också besök av några norska medlemmar som passade på att semestra i grannskapet samt hjälpa till på gården.

 

Sista veckan hade vi besök av en far och son från Belgien. De bodde och åt med oss och på dagarna gjorde de vandringar i omgivningarna eller paddlade kanot. Den veckan hade vi turligt nog fint väder. Erik och Pål kom också och tog itu med brädhögarna så nu är allt snyggt strölagt i olika storlekar för kommande behov.

 

Jag och Erik vandrade upp längs Tallån en kväll för att försöka finna resterna efter sågverket och platsen där den judiska flickan föddes under kriget. Det hade kommit mycket regn dagarna innan så det gick inte att vada över där vandringsleden gick över. Jag hade hört med Bengt D att kojan skulle ligga på norra sidan av ån så vi fortsatte nån kilometer till. Där hittade vi resterna efter en damm och några stockvarv fanns kvar av kojan. Man hade byggt den för att bo i när man låg där för att öppna och stänga dammen och den kallades "kontoret". Det var alltså där flyktingfamiljen hade gömt sig under slutet av kriget. Nästa sommar ska jag gå dit igen med en informationstavla. Några rester efter ett  sågvetk fann vi dock inte.

 

Sista kvällen gick vi upp på Flatabergets topp och det var verkligen vacker utsikt. Vägen upp gick vi rakt genom terrängen men ner tog vi stigen även om den var längre.

 

Sammanfattar jag sommmaren kan jag konstatera att det varit färre besökare, mest beroende på regnet, men vi har sålt kol ,böcker och filmer så slutresultatet blir detsamma.

 

Jag får tacka alla trogna besökare från Sorkmyren och Flötningen -  ättlingar till Salmon på Lomviksgården. De är så nöjda att forkörarna har hand om gården och oroliga att någon annan skall köpa den.

Kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Finn Moen » Fantastisk sommar på Lomviken:  ”Hei ! Ja, det ble solgt to oljemalerier, men ikke det som vi trodde skulle selg..”

  • Hanna Hansson » Foran startar:  ”Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är v..”

Senaste nyheterna