Arbetshelgen i oktober

På fredags eftermiddag invaderades Lomviken av ett gäng från Siljansbygden. Erik hade med sig material till den nya kolarkojan, så genast satte vi igång med bygget. Halvkluvor restes till väggar och det börjar likna något. På kvällen serverades en god köttfärslimpa och andra delikatesser som Pidde hade ordnat. En trivsam kväll med många anekdoter om kända och okända Leksandsorginal.

Lördagen bjöd fint väder och vi började med taket, nu hade vi otroligt tur med vädret för det började snöa först när vi lade på de sista torvorna. Fönstret sågades upp och britsar och bord monterades och nu ser det riktigt hemtrevligt ut, hade vi bara hunnit få in kaminen hade det bara varit att flytta in. Gemensam mat igen, nu var det nötstek med ugnsstekt potatis o morötter plus tillbehör. Ännu fler historier från Leksandstrakten där originalerna inte är utrotade vilket Pidde, Lasse och Johan är levade bevis på...

Söndagen bjöd på lite tråkigare väder. Ett gäng högg kolved till nästa års mila och det andra gänget reparerede några bjälkar. Huset städades också - alla jobb är viktiga.

Vid 12-tiden kom Sigurd och HansOle till styrelsemötet där vi bestämde vilka kommer med på Vinterturen. Kolla på föreningens hemsida för att veta mer.

HansOle och Marie hade med sig lilla Tuva och visade upp en av framtidens forkörare som vi är mycket glada för.

 

Kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Finn Moen » Fantastisk sommar på Lomviken:  ”Hei ! Ja, det ble solgt to oljemalerier, men ikke det som vi trodde skulle selg..”

  • Hanna Hansson » Foran startar:  ”Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är v..”

Senaste nyheterna