Årsmöte och dugnad.

Redan på fredagskvällen började man anlända till gården för en första gemytlig kväll.

Lördagen ägnades åt olika sysslor. Ett gäng lade klart torven på kolarkojan, det var ett hårt jobb, men vi var många så det gick undan. Nu är kojan helt inflyttningsklar med "möbler" och kamin, så det ska bli spännande att sova över där. Ett annat gäng gjorde klart flaggstången vid parkeringen. Sen hissade vi unionsflaggan och sjöng nationalsångerna.

Vi har fått tillbaka några möbler som Idre Hembygdsgård räddat undan förgängelsen. Stort Tack till dem. Det känns så rätt att möblera gammelstugan med originalmöbler. Nu ska vi försöka möblera ett av rummen som det kan ha sett ut en gång i tiden.

Under dagen droppade det in fler medlemmar, speciellt välkomna var de nya medlemmar från Engerdal och Rendalen som vi inte kände sen tidigare. Sen var det dags att äta middag på Moon gård. Vi fick en utsökt middag bestående av lokala specialiteter. Flott att det finns en restaurang här - det blir nog fler besök.

Kvällen på Lomviksgården förflöt som vanligt med mycket Hurrabuus.

På söndag förmiddag hade vi kurs i splitsing och tagling. Alla som ville fick göra sig ett grimskaft. Ketil Mjönerud visade hur man bäst binder en häst med både grimma och halsring. Han berättade ocksa hur bra det är att ha en ögla i andra änden av grimskaftet speciellt när man binder ute, öglan kan helt enkelt inte gå upp!

Sen var det dags för årsmöte.
(här kommer några punkter)
Guro Mjönerud Solbakken blev vald till kassör.
Vi har gett ett bud till Älvdalens kommun angående köp av Lomviksgården.
På nästa års vintertur är det halsring och grimma som gäller.
Sigurd blev vald till turchef och HansOle till vice turchef för 2014.
Vi kommer att arrangera forkörarriksdagen i Lomviken den 14 - 15 september.
Vi tänder kolmilan 14 - 15 sept.


 

Kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Finn Moen » Fantastisk sommar på Lomviken:  ”Hei ! Ja, det ble solgt to oljemalerier, men ikke det som vi trodde skulle selg..”

  • Hanna Hansson » Foran startar:  ”Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är v..”

Senaste nyheterna