Kolmilan igång

Arbetet vid kolmilan startade redan på fredag morgon. StorPo och Pål var på plats + några Tryslingar. Sen ramlade det in folk hela tiden och milan började ta form. På lördan restes veden in och det hela täcktes med granris och stybb.

Arbetet var klart när 180-årskalaset började med en tipspromenad där man skulle gissa vem av de tre jubilarerna Vivi, Erik och Fabrikörn som utfört olika dråpliga saker. Närmare 50 hade mött upp och fick nu litet att fundera på. Sen bjöds det på mat och dryck i gammelhuset. På sedvanligt förkörarvis var det mycket god stämmning, många tal, presenter och naturligtvis sång o musik. Efter maten visade fabrikörn bilder från årets sommartur i Leksandstrakten.

Sen var det dags för miltändning. En mila ska alltid ha ett kvinnonamn och det blev Vivi som fick den äran att ge namn till milan och även tända den. Allt gick bra och rökgaserna stod som en eld ur skorstenen halva kvällen. Mycket sång och musik kring lägerelden och festen pågick halva natten. Några utsågs till att vaka över milan till morgonen grydde.

På söndagen var det många som tackade för sig och åkte hem. Kvar blev ett gäng som skall vakta milan tills den är klar.
Milan Vivi har varit lite busig och hållt oss sysselsatta, det kan nämligen bli hål och då måste man snabbt slänga i mera ved,granris och slänga på mer stybb.

På måndagen har milan varit ganska lugn men nåt hål har det blivit. Vi är nu fem personer kvar.
Det är kolarbasen Pål samt kolardrängarna StorPo, Erik, Ove och Kristina.

Kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Finn Moen » Fantastisk sommar på Lomviken:  ”Hei ! Ja, det ble solgt to oljemalerier, men ikke det som vi trodde skulle selg..”

  • Hanna Hansson » Foran startar:  ”Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är v..”

Senaste nyheterna