Vinterturens start o mål på lomviken

Lomviksgården fylls upp av folk o hästar, slädar o packning. Alla är förväntansfulla och första kvällen när man inte setts på länge är det något speciellt. Britt med flera har ordnat med mat och vi samlas i gammelhuset för en trevlig kväll. Extra spännande blir det i år när vi har våra nya Litauiska vänner  med oss. De ska köra tandem med två hästar framför släden.
Sigurd anländer sent, han har kört bandvagn över Vurrusjön och Flötningsjön och berättar att det är mycket stöp på sjöarna. Så det kan bli en tuff dag i morgon. Sen kväl och mycket hurrabuus i vanlig forkörarordning.
Vi kom i alla fall iväg på utsatt tid och det gick bra för alla ekipagen.

Tolv dagar senare  och många erfarenheter rikare kommer vi tillbaka till gården. Vi dukar långbord i vardagsrummet på vårt hus. Det blir en mycket trevlig kväll där vi försöker tömma färdasskrinen, för vi har ju mat kvar. Marit gör två supergoda tårtor kvällen till ära. Sen blir det en riktig hurrabuskväll igen.
Nästa morgon blir det kramkalas när vi ska ta farväl av varandra. Vi har ju blivit ett så sammansvetsat gäng och vi längtar redan till nästa vintertur...

Kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Finn Moen » Fantastisk sommar på Lomviken:  ”Hei ! Ja, det ble solgt to oljemalerier, men ikke det som vi trodde skulle selg..”

  • Hanna Hansson » Foran startar:  ”Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är v..”

Senaste nyheterna