MILBYGGE OCH KALAS

Helgen 10 -13 september hade många mött upp på Lomviksgården för att bygga milan och sätta upp eldpallkojan som vi fått at Fabrikören nere i Leksand. Veden var torr o fin och milbygget löpte på bra. På fredagskvällen hade vi en överraskningsfest för Lill med anledning av att hon fyllde jämt. God mat och sång o musik i gammelhuset, en riktig Hurrabuuskväll! På lördan gjorde vi klart milan som tändes vid sextiden av Lill som fått låna sill namn till milan.  Sen följde en trevlig kväll runt milan.

För eldpallkojan lades först ut grundstenar sen kunde byggandet börja och till slut fick man hjälp med åsarna och resningen var klar. Det vi vill göra före vintern är att lägga tak så vi hoppas få tid med det.

Milan Lill skötte sig exemplariskt, det hade vi ju väntat oss - namnet förpliktar. På söndagen åkte de flesta hem. Kvar blev Pål, Po, Lill, Kristina och Stig. Sen blev det bara Pål o Po, men då kom Gunnar Lyseggen tillbaka.

På tisdagen var det färdigkolat och milan stängdes. Man turades sen om att åka dit för att se till den

Kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Finn Moen » Fantastisk sommar på Lomviken:  ”Hei ! Ja, det ble solgt to oljemalerier, men ikke det som vi trodde skulle selg..”

  • Hanna Hansson » Foran startar:  ”Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är v..”

Senaste nyheterna