Paketering av kol och Takläggning på eldpallkojan

Den 16 – 19 aug var det full fart på Lomviksgården. Lill och Kristina hade kommit redan på torsdag kväll för att förbereda för ett studiebesök. Det var ett gäng från Rots skans som blev guidade runt på gården och sen avslutade vi uppe vid milan där Pål tog över guidningen. Vi serverade kolbullar med rårörd lingonsylt och det var mycket uppskattat.

Sen började vi riva milan och fick se resultatet av kolningen, det såg väldigt bra ut. Vi höll på tills det blev mörkt. På lördagsmorgonen fortsatte vi och nu hade StorPo och Guro anlänt. Vi hade fått låna ett jättebra sorteringsbord av PerArne. Vi tjejer sorterade kol och paketerade och Pål o StorPo rev milan och körde upp kolet på sorteringsbordet med skottkärran. Fram på eftermiddan kom Fabrikörn och Fabrikörskan, de hade med sig råspont till taket och började genast spika tak. Sen kom Sigurd och HansOle och snart var det var dags för styrelsemöte. Vi skulle också ha medlemsmöte men det kom bara två personer. Det blev i alla fall en mycket trevlig kväll i Lomviksgårdens mysiga kök.

På söndan stängde vi fönsterluckorna, drog upp båten och ställde in lite saker för vintern. Sen fortsatte vi med paketeringen och var klara vid tvåtiden. Det blev hela 153 säckar som vi ska sälja för 200 kr st. Det ger en god slant till föreningen.

Sen började vi hjälpa Fabrikören med taket i stället. Vi hann få på pappen på en sida innan det blev mörkt, då bestämde vi att de som kunde skulle stanna till måndagen så taket skulle bli klart. Vi hade mat med oss och fick en trevlig kväll till.

Det var lite frost på taket nästa dag men det gick bra att få på pappen och det mesta var klart vid tvåtiden. Fabrikörn med fru blev kvar några timmar till medan vi andra åkte hem.

Nästa gång ska vi göra tak på boden som hör ihop med eldpallkojan.

Kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Finn Moen » Fantastisk sommar på Lomviken:  ”Hei ! Ja, det ble solgt to oljemalerier, men ikke det som vi trodde skulle selg..”

  • Hanna Hansson » Foran startar:  ”Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är v..”

Senaste nyheterna