Nya fönster på Lomviksgården?

Lomviksgården har länge haft ett föreläggande på sig från länsstyrelsen att åtgärda fönstren på huvudbyggnaden. Nu när vi är ägare till gården har jag jobbat intensivt med att få det åtgärdat. Vi har haft antikvarien där och gått igenom varje fönster och antecknat åtgärdsplan. Sen har jag kontaktat olika firmor men ingen har viljat ta på sig jobbet. Lomviken ligger för långt bort och arbetet är för omfattande.
Men nu har vi fått napp så det finns det hopp om att fönsterrenoveringen blir av. Två företag från Borlängetrakten har varit och tittat tillsammans med antikvarien från länsstyrelsen och nu hoppas jag att de lägger en offert som är inom ramarna för vad vi kan betala. Det är 23 fönster på mangårdsbyggnaden, 46 fönsterbågar totalt och därav är det 29 fönsterbågar och 8 karmar som ska nytillverkas och resten ska renoveras. Det största jobbet blir att montera dit alltihop med foder, dropplister och allt som ska vara. Det skall också målas i den ursprungliga ljusgula färgen.  Det blir i så fall i höst så nu håller vi tummarna.

Kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Finn Moen » Fantastisk sommar på Lomviken:  ”Hei ! Ja, det ble solgt to oljemalerier, men ikke det som vi trodde skulle selg..”

  • Hanna Hansson » Foran startar:  ”Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är v..”

Senaste nyheterna