Återträff och årsmöte

Redan på onsdagen började gården fyllas med folk och hästar, äntligen blir det liv i gården!  Ketil hade tagit med hästarna för att kunna köra fram ved. Sen ramlade de in folk hela tiden och på fredag kväll var det en stor skara som satt runt bålet och gladdes åt återseendet. Det blev en hurrabuskväll  till sena natten.
Hela helgen bjöd på fantastiskt väder med strålande sol, riktigt varmt för årstiden. Vi hörde Storspoven men Lommen hade inte kommit än.  Isen låg kvar på Flötningsjön och lillSigurd fick ju lov att testa den…
 Lördagens program var egentligen att gå upp till ”kontoret” där den judiska familjen bott under krigsslutet. Men på grund av för mycket snö i skogen blev det andra planer. Kristina tog oss på en vandring på gårdens ägor och visade hur mycket vi äger. Det är ca: 12 ha och inkluderar en ö och en halvö. Först gick vi till Rävudden där Gardsiös hade haft trädgårdsland. Sen gick vi upp till skogsbilvägen som utgör gräns mellan fastigheterna. Vandringen gick sen till platsen för Salmons sågverk som ligger vid Lomviksbäcken, precis utanför våra ägor. Vi kunde se en kugghjulskrans och fyra sågblad från ramsågen. Man kan också se var dammen varit, den har troligen försvunnit i någon vårflod. Sen gick vi till kolmileplatsen där StorPo förberett för korvgrillning.
På eftermiddan var det bildvisning i vår egen biosalong. Många hade tagit med foton från turen och det lockade till många igenkännande skratt. Senare på kvällen grillade vi och hade trevligt. Hurrabuus fram till det blev morgon blev det för somliga…
Vi var ca: 30 personer som deltog på årsmötet  i gammelhuset. Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Sen avtackades Kristina för sin tid som sekreterare, med en akvarell från Lomviksgården målad av Finn Moen. Kristina fortsätter som huvudansvarig tomte på gården.
Sammanfattningsvis var det en mycket trevlig helg som det alltid är när vi träffas. Det var sagt att vi inte skulle jobba, men det höggs ved längs stranden. Veden kördes fram med häst. Ett annat gäng  kapade och klöv veden. Torr ved slängdes in i vedboden. Det städades i gammelhuset och mycket annat. Några ansvarade för maten, bord och bänkar skulle sättas fram och tillbaka, många hjälpte till.
Tack allihopa, ingen nämnd och ingen glömd!

Kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Finn Moen » Fantastisk sommar på Lomviken:  ”Hei ! Ja, det ble solgt to oljemalerier, men ikke det som vi trodde skulle selg..”

  • Hanna Hansson » Foran startar:  ”Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är v..”

Senaste nyheterna