Operation mukulåda

Målet för helgen var att göra klart Norgestigen.  Per-Arne hade gjort svenska sidan med grävmaskin redan för flera år sen. Och för två år sen grävde Mårten den norska sidan. Nu fattades bara att fylla på med grus över några blötare partier och vi hade bestämt att göra det på gammalt vis med häst och mukulåda (en tvåhjulsvagn med tipp).
Vi var 15 förväntansfulla personer med spadar, fyllhammare och krattor som tidigt på lördag morgon vandrade bort mot Norge. Efter kom Kjetil med Svarten och Erik med Julle. Ove körde traktor och hade ansvaret att lasta. Hästarna var duktiga och stod stilla under lastningen. Sen kördes lass efter lass bort till myren. Det blev så många lass att vi tappade räkningen. Vi kommunalarbetare jobbade med att jämna ut gruset. AnnBritt hade gjort en jättegod pastasallad till lunch och det kokades kaffe. Hästarna fick vila vid sin hötapp. Vi var väldigt nöjda när vi vandrade hemåt på eftermiddagen.
Sen blev det grillning och vädret var så fint att vi satt ute hela kvällen. Det känns alltid extra trevligt att äta tillsammans efter ett gott dagsverke.
På söndagen blev det mer gruskörning och man kunde konstatera att vägen blivit riktigt torr och bra. Vi avslutade med god lunch som Sonja skickat med.
De flesta begav sig hemåt men några stannade kvar till måndagen.
Ett jättestort Tack till alla som hjälpte till. I sommar får vi inviga vägen när vi ska till Blockudden för 200-årsjubileét!

Kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Finn Moen » Fantastisk sommar på Lomviken:  ”Hei ! Ja, det ble solgt to oljemalerier, men ikke det som vi trodde skulle selg..”

  • Hanna Hansson » Foran startar:  ”Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är v..”

Senaste nyheterna