Milan Monica

Pål och Storpo kom några dagar innan för att stybba klart milan. Och på fredagen när det var dags för tändning var vi ett litet gäng där från föreningen. Milan ska alltid ha ett kvinnonamn och årets mila hade fått namnet Monica efter Monica Stenseth som är den enda i vår förening som härstammar från Lomviksgården, från Salmons storasyster Ingrid. Det kom mycket folk för att se på tändningen och för att äta kolbullar med lingonsylt som vi  serverade.

Tändningen gick bra men efter några timmar minskade röken i skorsten och vi blev lite bekymrade. Troligen var det för stora vedkabbar som inte var tillräckligt torra och svåra att få fart på. Nästa morgon gjorde vi en omtändning och fick fart på milan och på eftermiddan blev det spännande när milan slog flera gånger. En gång stod Pål uppe på milan och det poffade till så hela överdelen lyftes för att sedan ramla ned igen. Sen kolade den på ganska fint och det kom en del folk och tittade under de dagar milan gick. De flesta hade inte sett en mila innan och var väldigt intresserade. På torsdagen var det färdigkolat. Pål och StorPo stängde milan och nu väntar vi med spänning på att se resultatet.

Rivning och paketering kommer att ske helgen 30 september – 1 oktober.

Kommentarer

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Finn Moen » Fantastisk sommar på Lomviken:  ”Hei ! Ja, det ble solgt to oljemalerier, men ikke det som vi trodde skulle selg..”

  • Hanna Hansson » Foran startar:  ”Hej alla forkörare ! jag och klas är avundsjuka på er som ska på tur.Tyvärr är v..”

Senaste nyheterna